Το καλάθι είναι άδειο
Το καλάθι είναι άδειο

Καπέλα καμινάδας

Κοστολόγιο

Καθαρισμός Τζακιού: 39€
Προαιρετικά: Μη τοξική απολύμανση: 19€
Σε περίπτωση μη σωστής απόδοσης του τζακιού-καμινάδας προχωρούμε στις εξής λύσεις:
• Ανοίγουμε τομή στο τζάκι με περσίδα (αν έχουμε πρόσβαση απο το μπαλκόνι): 130€

• Προέκταση ανάλογα με την ένδειξη της κάμερας-αιολόμετρου και καπέλο (κόστος προέκτασης κατά περίπτωση: 35€ /μέτρο

Καπέλο κλασσικό

αντιμαγνητικό εσωτερικές βάσεις

206,50€

Βαρελάκι κόκορας

 

185,50€

Καπέλο κλασσικό

 αντιμαγνητικό στρογγυλές βάσεις θηλυκές & αρσενικές

173,25€

Κόκορας inox

 

168€

Κλασσικό

 

140€


Καπέλο σταθερό

136,5€

Κόκορας μαύρος

132,3€

Μονοκόματο

126€

Βαρελάκι απλό

105€

Αντιανεμικό καπέλο

91€

Κινέζικο καπέλο

70€

Υλικά μηχανισμού

Όλα τα υλικά που έχουν επιλεχθεί για την κατασκευή του άξονα έχουν το μικρότερο ποσοστό διαστολής-συστολής σε μεγάλες θερμοκρασίες.
Ο άξονας αποτελείται από τα εξής μέρη:
• “Ποτήρι”: Μασίφ μολυβδούχο σίδερo
• Rouleman 2 τεμάχια: ΖΖ ατσάλι
• Αποστάτης: Μολυβδούχο σίδερο
• Μπίλια ατσάλι
• Άξονας: σίδερο Φ8
• Λαμάκια βάσης ποτηριού: Γαλβανισμένος χάλυβας 1,5mm

Για το εξωτερικό μέρος του καπέλου (Βάση + μπάλα) υπάρχει δυνατότητα επιλογής σε inox λαμαρίνα 304 ή 430 5mm

Περιστρεφόμενα καπέλα

Κλασικό καπέλο

Το πιστοποιημένο Kλασικό περιστρεφόμενο καπέλο είναι με διαφορά το πιο αποτελεσματικό της κατηγορίας του. Κάθε τμήμα του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συνδυάζει λειτουργικότητα, ανθεκτικότητα, χαμηλό κόστος και ποιότητα.
Το επάνω μέρος του καπέλου, η “μπάλα” αποτελείται από επιμέρους «φτερά» με ειδικό νεύρο που το καθιστούν ανθεκτικό στην καταπόνηση από τον αέρα.
Επίσης η τοποθέτηση των “φτερών” γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να στραγγίζουν τη βροχή έξω από την καμινάδα. Τα μεγέθη της μπάλας αλλάζουν αντίστοιχα με τη διατομή της καμινάδας, ώστε να πετυχαίνεται η ομαλή εξαγωγή του καπνού. Στο εσωτερικό μέρος του,
τοποθετείται μηχανισμός περιστροφής με διπλό ρουλεμάν και ενισχυμένος σκελετός στήριξης της μπάλας. Τα μέρη του καπέλου ενώνονται με περτσίνια και πόντα.

Μονοκόμματο καπέλο

Το Μονοκόμματο καπέλο, διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός κλασσικού καπέλου με μόνη διαφοροποίηση την κατασκευή του επάνω μέρους, της “μπάλας”, η οποία παράγεται από ενιαίο φύλλο λαμαρίνας, κατάλληλα κομμένο και πρεσαρισμένο. Με το Μονοκόμματο καπέλο πετυχαίνεται ο συνδυασμός ποιότητας και ανταγωνιστικού κόστους.

Βαρελάκι κόκορας

Το βαρελάκι κόκορας συνδυάζει την παράδοση και το μοντέρνο σχεδιασμό.
 Αποτελείται από ένα λαιμό με οπές, από τις οποίες εξάγεται ο καπνός και από μια εσωτερική ημικυκλική περιστρεφόμενη πλάτη. To ημικάμπυλο μετατοπίζεται πάντα κόντρα στον εξωτερικό αέρα, προστατεύοντας το εσωτερικό της καμινάδας και επιτρέποντας την ανενόχλητη εξαγωγή του καπνού. Στο άνω μέρος τοποθετείται προστατευτικό καπάκι και ανεμοδείκτης σε σχήμα κόκορα, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τον εσωτερικό μηχανισμό και περιστρέφει την ημικυκλική πλάτη.

Παραδοσιακός κόκορας (inox & μαύρος)

Το «πουλί», όπως είναι ευρύτερα γνωστό το καπέλο κόκορας αποτελεί τον πλέον παραδοσιακό και το πιο παλιό είδος περιστρεφόμενης απόληξης καμινάδας. Διατίθεται σε λαμαρίνα βαμμένη μαύρη και σε ανοξείδωτη λαμαρίνα. Ενώ στο εξωτερικό μέρος παραμένει ο παραδοσιακός σχεδιασμός, στο εσωτερικό, ο μηχανισμός είναι ίδιος με τα υπόλοιπα σύγχρονα καπέλα.
Το επάνω μέρος περιστρέφεται με την αλλαγή κατεύθυνσης του αέρα και προστατεύει την μια πλευρά της καμινάδας, αφήνοντας την άλλη μισή ελεύθερη για τη φυσική εξαγωγή του καπνού.

Χρειάζεται συντήρηση ένα περιστρεφόμενο καπέλο;

Το καπέλο κατασκευάζεται από ανθεκτική ανοξείδωτη λαμαρίνα, η οποία είναι σε θέση να παραμείνει σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια. Δεν καταστρέφεται από την θερμοκρασία του καπνού, εφόσον έχει τηρηθεί η σωστή χρήση και ενδεδειγμένη στερέωση του στην καμινάδα.
Με το πέρασμα δυο ετών και άνω και κατά τον καθαρισμό ή συντήρηση της καμινάδας, προαιρετικά μπορεί να συμπληρωθεί λάδι στο βαρελάκι περιστροφής του άξονα. Το άνοιγμα του καπέλου και η συμπλήρωση λαδιού είναι απλή διαδικασία και δεν χρειάζονται ειδικές τεχνικές γνώσεις.

Σταθερό καπέλο

Έχει σχεδιαστεί ειδικά για καμινάδες που καταπονούνται συνεχώς από δυνατούς ανέμους. Αποτελείται από δυο νευρωμένους «σταυρούς» λαμαρίνας, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι σε χιαστί μεταξύ τους. Μέσα από τα κλειστά / ανοιχτά διαμερίσματα του καπέλου δημιουργείται ένας διάδρομος κίνησης και εκτόνωσης του εξωτερικού αέρα. Στο κέντρο του καπέλου δημιουργείται ένα μικρό προστατευμένο κενό το οποίο επιτρέπει το φυσικό ελκυσμό του καπνού. Έτσι παρότι δεν υπάρχει μηχανισμός εσωτερικά, το σταθερό καπέλο προστατεύει και βοηθάει στην καλή λειτουργία της καμινάδας.

Βαρελάκι απλό

Το Aπλό Βαρελάκι είναι η ενδεδειγμένη λύση όταν χρειαζόμαστε μια απόληξη καμινάδας
με μοντέρνο και μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Η βάση/λαιμός του καπέλου διαθέτει ειδικά νεύρα έτσι ώστε να είναι ανθεκτικό στην καταπόνηση από τους ανέμους, ενώ το προστατευτικό καπάκι βρίσκεται εγκιβωτισμένο μέσα στη βάση του καπέλου έτσι ώστε να μην είναι εμφανές.

Αντιανεμικό καπέλο

Το Αντιανεμικό Καπέλο αποτελεί μια κλασική απόληξη καμινάδας, που διατίθεται εδώ και
πολλά χρόνια στην εγχώρια αγορά.
Αποτελεί καλή λύση προστασίας για καμινάδες με εξαναγκασμένη εκτόνωση καπνού, όπως τα
θερμαντικά μέσα που χρησιμοποιούν Pellet , οι καυστήρες κ.α.

Κινέζικο καπέλο

Ονομάζεται έτσι λόγω της χαρακτηριστικής απόληξης στο επάνω μέρος, που θυμίζει
κινέζικο καπέλο. Συνήθως χρησιμοποιείται σε μικρές διατομές καμινάδας πχ. της σόμπας ή των καυστήρων, ή σε μεγαλύτερες διαστάσεις για barbeque ή φούρνων.

Μην ξεχνάτε!

Η ορθή τοποθέτηση του καπέλου γίνεται σε κατακόρυφη θέση σχετικά με το έδαφος και όχι με κλίση. Κατά την εγκατάσταση πιέστε τη βάση του καπέλου.
Όχι το επάνω μέρος της μπάλας. Μην ξεχνάτε ότι η βάση του, χρειάζεται σταθεροποίηση στην καμινάδα.
Για να διατηρήσετε το καπέλο και την καμινάδα σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια είναι σημαντικό να:
• Να γίνεται ετήσιος καθαρισμός της καμινάδας από εξειδικευμένο συνεργείο! (Η συσσώρευση πίσσας στην καμινάδα είναι αιτία ανάφλεξης)
• Χρησιμοποιείτε στεγνή και κατάλληλη για καύση ξυλεία.
• Η χρήση του τζακιού οφείλει να γίνεται βάση των οδηγιών του κατασκευαστή και των ισχυόντων κανονισμών.

Εξωτερική τετράγωνη βάση

Για περιπτώσεις τετράγωνων καμινάδων, πχ κατασκευασμένη με τσιμεντένια στοιχεία προτείνεται η τετράγωνη βάση, η οποία αγκαλιάζει εξωτερικά όλη την καμινάδα, προσφέροντας σωστή μόνωση από τις υγρασίες και σταθερό πάτημα για την στερέωση του καπέλου. Οι βάσεις κατασκευάζονται σε όλες τις αντίστοιχες εμπορικές διαστάσεις των στοιχείων. Kατόπιν παραγγελίας υπάρχει η δυνατότητα ειδικών διαστάσεων ορθογώνιων παραλληλόγραμμων βάσεων ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Εσωτερική βάση με πατούρα

Σε περιπτώσεις καμινάδων με τσιμεντένια στοιχεία ή αμίαντο, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης καπέλου με εσωτερική στρογγυλή ή τετράγωνη βάση. Και στις δυο περιπτώσεις διαθέτει τετράγωνο καπάκι/πατούρα εξωτερικά για τη μόνωση της καμινάδας.

Στρογγυλή βάση

Παράγονται για όλες τις διαστάσεις των τυποποιημένων μεταλλικών σωλήνων. Στις καμινάδες χωρίς μόνωση εφαρμόζονται αρσενικά. Δηλαδή η βάση του καπέλου κουμπώνει στο εσωτερικό του σωλήνα. Στις καμινάδες με μόνωση, η βάση του καπέλου κουμπώνει θηλυκά, δηλαδή εξωτερικά προσφέροντας προστασία και στη μόνωση. Και στις δυο περιπτώσεις ο λαιμός του καπέλου διαθέτει μούφα κατάλληλη για άψογη εφαρμογή.

Τεχνικές πληροφορίες

Ο μηχανισμός ενός περιστρεφόμενου καπέλου αποτελείται από ένα μασίφ σιδερένιο “ποτήρι”, στο οποίο δημιουργείται οπή και τοποθετείται ο άξονας περιστροφής που στηρίζεται σε διπλό ρουλεμάν. Ο κλειστός άξονας επιτρέπει τη συνεχόμενη περιστροφή του πάνω μέρους του καπέλου σε όλες τις καιρικές συνθήκες και περιορίζει την καταπόνηση
του μηχανισμού από τα υπολείμματα του καπνού. Όσο είναι ακόμα θερμός ο καπνός, (δηλαδή στα πρώτα μέτρα της καμινάδας) ανεβαίνει με ευκολία προς την έξοδο. Στα τελευταία όμως μέτρα και ειδικά όταν η καμινάδα είναι εκτεθειμένη στον εξωτερικό
χώρο η διαφορά θερμοκρασίας παγώνει τον καπνό, με αποτέλεσμα αυτός να βαραίνει και να
δημιουργούνται υγροποιήσεις. Το καπέλο λύνει το πιο σύνηθες πρόβλημα που παρουσιάζεται στις καμινάδες. Βοηθάει τον ελκυσμό του καπνού μόνο στα τελευταία μέτρα της καμινάδας, αποτρέποντας του να επιστρέψει στο εσωτερικό της κατοικίας. Το καπέλο δεν εμπλέκεται στην λειτουργία του τζακιού και δεν αυξάνει την κατανάλωση ξύλου.
Για όλα τα περιστρεφόμενα καπέλα έχει γίνει πρόβλεψη κατά το σχεδιασμό, η λειτουργία της προφύλαξης της καμινάδας από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Γιατί να τα προτιμήσω έναντι άλλων απολήξεων;
•Τα μεταλλικά καπέλα καμινάδας κατασκευάζονται από ανοξείδωτη λαμαρίνα, η οποία καθιστά το προϊόν ανθεκτικό στη χρήση και στις εξωτερικές συνθήκες.
•Σε σχέση με άλλου είδους απολήξεις, πχ τσιμεντένια καπάκια, είναι μια ασφαλή λύση για την προστασία της καμινάδας από τον εξωτερικό αέρα και τη βροχή.
•Τα περισσότερα μοντέλα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αποτρέπουν μικρά ζώα από το να εισέρχονται στην καμινάδα, σε αντίθεση με τις χτιστές κατασκευές ή τις απολήξεις αμιάντου όπου δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη προστασία.
•Kατασκευάζονται σε πολλές διαστάσεις και εφαρμόζουν τέλεια σε όλων των ειδών τις καμινάδες.
•Διατίθονται σε μοντέρνο, minimal ή κ λασικό σχεδιασμό ανάλογα με το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.
•Τα περιστρεφόμενα καπέλα εκμεταλλεύονται τη φυσική ροή του εξωτερικού αέρα για τη
λειτουργία τους. Μπορούν να περιστραφούν ακόμα και από αέρα χαμηλής ένταση, αλλά και να προστατεύσουν την καμινάδα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.
•Δεν χρειάζονται ρεύμα για τη λειτουργία τους.

       

Διαθέτουμε καυσόξυλα από το 1957 και μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για την άριστη ποιότητα των ξύλων που σας προμηθεύουμε.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Διαθέτουμε 7 υποκαταστήματα και αποθήκες σε όλη την Αττική για την άμεση εξυπηρέτησή σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΕΟ MEGA ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  Λεωφόρος Λαυρίου 53 
Βρείτε μας Google maps ‘’xyla.gr’’
210-9656814
210-6847948 

copyright © xyla.gr
power & design bqd

Τα cookie μάς βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookie από εμάς.